Logo Studio Keramiek
video

Cursus: 3-daagse Project-draaien voor gevorderden


Je hebt best al wat ervaring aan de draaischijf  maar je voelt dat je vastloopt op een bepaalde vorm, op een zeker gewicht of dat je gewoon wat extra begeleiding nodig hebben om de volgende horde te nemen.

Tijdens deze 3-daagse workshop daag je jezelf uit in het werken aan één specifieke vorm. Welke vorm dat is, dat kies je zelf. Droom je van grote vazen , dan gaan we trainen op het optrekken van meer klei. Wil je eindelijk eens dat mooie servies voor jezelf draaien maar kan je geen borden draaien, dan trainen we op grote en kleine borden. Zit je met een steeds terugkerende rare knobbel in je kommen dan gaan we uitvissen waar je een foutje maakt en oefenen tot het eruit is. Een theepot leren draaien? Een bol? Flessen met lange nek?  Breng gerust je eigen ontwerp mee.

De eerste dag bespreken we je 'project' . Vervolgens controleer ik je techniek en oefenen we vooral de basisvorm. De tweede dag gaan we de techniek en de vorm verfijnen . Afdraaien komt de laatste dag aan bod samen met eventuele afwerking, montage of aanbrengen van structuur of kleur . Verwacht je dus aan een heel intensieve driedaagse waarin je je grenzen in het draaien verlegt.

Geef bij je inschrijving alvast je 'uitdaging' mee, zo krijg ik alvast een idee en kan ik de workshop beter voorbereiden.

Ik kijk er alvast naar uit om met jullie aan de slag te gaan!


09 november, 2019 10:00 - 16:30
10 november, 2019 10:00 - 16:30
11 november, 2019 10:00 - 16:30


Deze workshop is gericht op draaiers met reeds enige ervaring. Het centreren en optrekken van 1 kg klei mag voor jou geen probleem meer zijn. Geef je ervaring mee bij je inschrijving.


° lunch, koffie, thee en water tijdens de workshop zijn inbegrepen

In deze workshop is de klei niet inbegrepen omdat die nogal sterk afhankelijk is van je project. Klei kan je zelf meebrengen maar kan ook aangekocht worden ter plaatse (*)

 

 


* notitieschriftje

* tekening en omschrijving van je 'project'

* draai- en afdraaimateriaal (*)

* een emmer van minstens 3 liter met deksel

* plastiek zakjes

* schort en slechte handdoeken

(*) bij markt 1 is er een keramiekwinkeltje met verschillende soorten klei en al het basismateriaal voor keramiek. Heb je voor deze workshop iets speciaals nodig dan kan je dat altijd vooraf doorgeven, dan leggen we het voor je klaar. Doe dit wel minstens 3 weken voor aanvang van de workshop.

Je kan ook gebruik maken van de bakservice bij markt1:

4 euro/kg voor biscuitbak (1000°C)

7 euro/kg voor glazuurbak (1240°C)

 

De workshop kost 300 €


Markt 1

2840 Rumst

Inschrijving


Ik wil in de toekomst graag op de hoogte blijven van workshops en activiteiten van Studio Keramiek