Logo Studio Keramiek
video

Cursus: Maandelijkse cursus keramiek aan de draaischijf op maandagen (WACHTLIJST)


Cursus door Nora Nuyts

De cursus loopt over 5 maanden waarin je 5 volledige dagen les krijgt. Dat zijn zeer intensieve dagen met demonstraties en nieuwe technieken. Ik begeleid ieder persoon op zijn eigen niveau maar geef ook thema's of projecten aan waaraan je kan werken. Iedereen is echter vrij om zijn eigen project voor te stellen of extra uitleg te vragen over één bepaald aspect, bijvoorbeeld glazuren of porselein draaien.

Het is aan te raden  dat je in de periode tussenin zelf aan de slag gaat.  Het is dus een voordeel indien je beschikt over een draaischijf thuis of een plek elders (academie, vrij atelier) waar je kan oefenen of opdrachten verder kan uitwerken. In deze periode ben ik ook steeds ter beschikking om feedback te geven via mail.


17 februari, 2020 10:00 - 16:30
16 maart, 2020 10:00 - 16:30
27 april, 2020 10:00 - 16:30
18 mei, 2020 10:00 - 16:30
15 juni, 2020 10:00 - 16:30


Om iedereen de nodige aandacht te kunnen geven is het belangrijk dat je het stadium van centreren en optrekken aan de draaischijf al onder de knie hebt en dat je een basiskennis hebt over het keramiekproces (stadia van droging, baktemperaturen, hoe te glazuren etc..) Verder kijk ik wel wat het niveau is en zien we van daaruit verder. Omschrijf alvast je ervaring bij de inschrijving.


De biscuitbak is in de prijs inbegrepen.
De glazuurbak wordt afzonderlijk gerekend
Klei is beschikbaar in het atelier aan 10 euro / 10 kg of kan zelf meegebracht worden.
voor de lunch werken we met 'Potluck' , iedereen brengt een klein gerechtje mee(dat hoeft echt niet groot te zijn) , we maken een gezellige gedekte tafel en delen wat er is..
Koffie en thee en water zijn steeds beschikbaar in het atelier.


* notitieschriftje

* draai- en afdraaimateriaal 

* een emmer van minstens 3 liter met deksel

* plastiek zakjes

* schort en slechte handdoeken

 

 

De workshop kost 395 €


Markt 1

2840 Rumst

Inschrijving


Ik wil in de toekomst graag op de hoogte blijven van workshops en activiteiten van Studio Keramiek