video

Cursus: Stempels en rijstpapier-transfers 17/8 (WACHTLIJST)


Voor deze workshop heb ik de enthousiaste en ervaren Netty Janssens uitgenodigd. Zij neemt ons mee door volgende technieken:

1. We maken meerdere flexibele stempels maken van verschillende materialen.Deze stempels kunnen meteen gebruikt worden in alle stadia van de klei (nat/leerhard/biscuit gebakken).

2. We maken ingekleurde stempelpasta met KERPA (KERamische PAsta) en kleurpigment.
Daardoor is het voor iedereen mogelijk een pasta te maken in zijn/haar gewenste kleur. De pasta samen met een stempelvilt vormen onze “keramische stempeldoos”. Daarnaast zijn kleurdrukken over elkaar heen een interessante mogelijkheid om je werk nog meer eigen te maken, meer diepte te geven en de kleur vele malen interessanter te maken.

3. We gaan met de stempels en de ingekleurde pasta meteen aan de slag en maken in natte klei reliëfdrukken in een of meer kleuren; op biscuit gestookte klei maken we hoogdrukken in een of meerdere kleuren. Stempels van verschillend formaat geven meteen een mogelijk tot het maken van composities in reliëf- en hoogdruk.

4. We maken super hechtend gekleurd slib voor in een tekenflesje.

Met het tekenflesje kunnen we dunne lijnen tekenen en schriftuur aanbrengen bij de gedrukte stempels.

5. Naast de ingekleurde stempelpasta maken we ook ingekleurde pasta voor transfers. Dit is een ander recept dan het recept van de stempelpasta. Ook hier maken we de pasta in uw gewenste kleur. Alle recepten zijn maatlepelrecepten, u hoeft niets af te wegen.

6. Met de transferpasta en onze stempels kunnen we ook rijstpapiertransfers maken. Dit is een transfer die we kunnen gebruiken op biscuit gebakken klei. Er hoeft geen glazuur onder, het kan op de gebakken scherf. Ook hoeft er geen (stinkende) coating overheen, alleen pasta en rijstpapier is voldoende voor een super en verbluffend resultaat. Ook hier maak je weer de transfers in je eigen gewenste kleur. Je kunt de transfers lang bewaren of meteen gebruiken op biscuit gestookte klei, als geheel transfer of via scheuren en knippen tot een geheel nieuwe compositie komen in vorm en kleur.

De transfer brengen we over met platte kwast en water.

Alle technieken en materialen die we tijdens de workshop maken zijn geschikt voor alle kleisoorten, alle temperaturen van 1000-1250/1300°C en voor alle kleikleuren.

U hoeft NIET te rekenen, alle recepten zijn maatlepelrecepten. Alles is na droging veegvast (en indien al biscuit gestookt, onmiddelijk met een kwast streeploos te glazuren)

Kortom,dit wordt een dag vol technieken, materialen en een echte doe-dag, geschikt voor elke keramist, zowel hobbymatig als beroepsmatig. 

Workshop: 10.00-16.30, opruimen en gezamenlijk afsluiten 17.00 uur
 
OPGELET, DEZE WORKSHOP GAAT DOOR BIJ STEENGOED IN LIER!!

17 augustus, 2018 10:00 - 5:00

Voor zowel beroepsmatige keramisten als voor hen die vrijblijvender met keramiek werken. Iedereen is welkom. 

Alle materialen zijn inbegrepen. Ieder deelnemer krijgt ook een syllabuskaart met alle technieken/recepten en stap voor stap foto’s over de technieken en materialen. Daarnaast geeft Netty “keramische nazorg per email voor alle deelnemers”. Heb je nog een probleem met de materialen/technieken na de workshop, e-mail Netty en zij helpt het op te lossen! 

1. kleischort

2. 3 tegels van biscuit gebakken klei (liefst gebakken op 1020°)
3. óf eventueel klein werk, biscuitgebakken, kleine schaaltjes/potjes of iets dergelijks. 
(Dit om meteen de rijstpapiertransfers op toe te passen)(ps. aangezien we in het atelier van Steengoed werken zijn daar veel 'biscuitjes' die kunnen aangekocht worden om op te werken)
4. aantekenmapje
5. eventueel foto’s om problemen met je werk te bespreken
6. heel veel goede zin en werklust.
7. Ontwerpen:
Je kunt eventueel thuis (hoeft niet, mag wel) al een paar ontwerpen maken van lijntekeningen. Wissel af tussen dikke en dunne lijnen, grotere en kleinere vlakken.
Maak je ontwerpen in een kader van 8,5 x 4 cm. 

8. inpakmateriaal om bedrukte stukken te vervoeren

De workshop kost 110 €

Lisperstraat 32, 2500 Lier, Belgium

Inschrijving


Ik wil in de toekomst graag op de hoogte blijven van workshops en activiteiten van Studio Keramiek